1.000.000 EURO nerambursabil pentru IMM-uri prin POR 2.2

MDRAP – AM POR a anuntat lansarea apelului pentru Prioritatea de investitie  2.2 - ”Sprijinirea creării și extinderea capacitățiilor avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”. Linia de finantare se adreseaza intreprinderilor din mediul urban sau a intreprinderilor mijlocii din mediul rural care desfasoara activitate intr-unul dintre domeniile eligibile. Finantarea este de pana la 1.000.000 EURO nerambursabili. Inscrierea proiectelor se va face in perioada 23.02.2017-23.08.2017. CINE POATE BENEFICIA DE FINANTAREA NERAMBURSABILA? Solicitantul este societate sau societate cooperativă care se încadrează în categoria IMM-urilor non-agricole din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii non-agricole din mediul rural. (cu mai putin de 250 de angajati, o cifra de afaceri de mai putin de 50 mil EURO si active care nu depasesc echivalentul a 43...

MDRAP – AM POR a anuntat lansarea apelului pentru Prioritatea de investitie  2.2 – ”Sprijinirea creării și extinderea capacitățiilor avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”. Linia de finantare se adreseaza intreprinderilor din mediul urban sau a intreprinderilor mijlocii din mediul rural care desfasoara activitate intr-unul dintre domeniile eligibile. Finantarea este de pana la 1.000.000 EURO nerambursabili.

Inscrierea proiectelor se va face in perioada 23.02.2017-23.08.2017.

CINE POATE BENEFICIA DE FINANTAREA NERAMBURSABILA?

 • Solicitantul este societate sau societate cooperativă care se încadrează în categoria IMM-urilor non-agricole din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii non-agricole din mediul rural. (cu mai putin de 250 de angajati, o cifra de afaceri de mai putin de 50 mil EURO si active care nu depasesc echivalentul a 43 mil EURO)
 • Societatile ce deruleaza activitate intr-unul dintre domeniile eligibile ( Descarca lista codurilor CAEN eligibile). In conditiile in care proiectul vizeaza o activitate noua, codul CAEN aferent activitatii trebuie sa fie autorizat pana la inscrierea online a proiectului.
 • Solicitantul trebuie sa fi fost infiintat de minim 1 an fiscal integral (cel mai tarziu la 5 ianuarie 2015) si sa fi inregistrat profit din exploatare (>0 lei)
 • Solicitantul a înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 3, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare, conform situațiilor financiare depuse la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice
 • Solicitantul trebuie sa isi desfasoare activitatea in mediul urban, intr-una dintre regiunile: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru. Nu sunt eligibile investitiile in zona de dezvoltare Bucuresti – Ilfov, sau in zonele acoperite de ITI Delta Dunarii (Tulcea, Măcin, Isaccea, Sulina, Babadag). O societate care isi desfasoara activitatea intr-una dintre regiunile excluse poate fi eligibila, doar in cazul deschiderii unui sediu secundar/punct de lucru si a desfasurarii activitatii intr-una din zonele eligibile.

CE SE FINANTEAZA PRIN POR 2.2?

Prin POR 2.2 sunt finantate investitiile initiale in unitati de productie/prestari servicii. Investiție inițială, înseamnă o investiție în active corporale și necorporale legată de:

 • crearea unei unități noi. Nu este obligatoriu ca investiția să presupună construirea unui nou spațiu, pentru a fi considerată ”investiție inițială legată de crearea unei noi unități”. Spre exemplu, simpla dotare cu echipamente a unui spațiu existent, în scopul demarării activității economice vizate prin proiect, poate fi considerată investiție inițială.
 • extinderea capacității unei unități existente, prin creșterea volumului cel puțin unui produs/serviciu, fără schimbarea fundamentală a procesului de producție. Extinderea capacității de producție/prestare servicii presupune menținerea sortimentației și a proceselor de producție deja existente și creșterea volumului producției ca urmare a investiției.
 • diversificarea producției unei unități prin produse/servicii care nu au fost fabricate/prestate anterior în unitate. Diversificarea producției presupune că noile produse/servicii se adaugă gamei sortimentale deja fabricate/prestate.

PENTRU CE TIP DE CHELTUIELI SE ACORDA AJUTORUL NERAMBURSABIL?

Investițiile eligibile pentru co-finanțare prin acest program includ:

 • Investiții finanțabile prin ajutor de stat regional:
  • Construirea, modernizarea, extinderea spațiilor de producție/servicii;
  • Dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line;
 • Investiții finanțabile prin ajutor de minimis:
  • Implementarea procesului de certificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calității, mediului sau sănătății
  • Internaţionalizare (participarea la târguri şi expoziţii internaţionale, misiuni comerciale ).

Proiectul propus în cererea de finanțare trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, investiții în active corporale finanțabile prin ajutor de stat regional. Este opțională includerea, în proiect, a investițiilor în active necorporale finanțabile prin ajutor de stat regional sau a investițiilor finanțabile prin ajutor de minimis.

CATI BANI POT OBTINE?

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de minimum 200 000 euro și maximum 1 milion euro, echivalent în lei la cursul de schimb Inforeuro, valabil la data lansării apelului de proiecte.

CARE ESTE CONTRIBUTIA PROPRIE PENTRU PROIECT?

Contributia proprie este variabila, in functie de tipul intreprinderii, de zona de implementare a proiectului si de tipul ajutorului, astfel:

Ajutorul nerambursabil pentru investitiile finantate prin ajutor de stat regional este de pana la:

 Categoria IMM/Regiunea de dezvoltare  Nord Est  Sud Est  Sud Muntenia  Sud Vest Oltenia  Vest  Nord Vest  Centru
Întreprinderi mijlocii 60% 60% 60% 60%  45% 60% 60%
Întreprinderi mici și microîntreprinderi  70%  70%  70%  70%  55%  70% 70%

Contribuția programului este de maximum 90% din valoarea eligibilă a cheltuielilor finanțabile prin ajutor de minimis (componenta de minimis).

CARE ESTE BUGETUL APELULUI?

Alocarea prezentului apel de proiecte este de 172,94 milioane euro. Această alocare este detaliată pe regiunile de dezvoltare regională astfel:

 • Nord Est – 30,28 mil EURO
 • Sud Est – 25,70 mil EURO
 • Sud Muntenia – 27,22 mil EURO
 • Sud Vest Oltenia – 20,70 mil EURO
 • Vest – 20,36 mil EURO
 • Nord Vest – 24,78 mil EURO
 • Centru – 23,90 mil EURO

CE TREBUIE SA FAC PENTRU A OBTINE FINANTAREA?

 1. Descarca prezentarea liniei de finantare! pentru a afla, pe larg conditiile de accesare a finantarii
 2. Descarca lista codurilor CAEN eligibile Nu toate activitatile intra la finantare, doar cele incluse in anexa.
 3. Contacteaza-ne! Dupa ce ati parcurs documentatia si considerati ca v-ati incadra in categoria beneficiarilor eligibili, contactati-ne! Vom intocmi intreaga documentatie necesara pentru obtinerea finantarii, iar dupa semnarea contractului de finantare va vom ajuta in implementarea proiectul!

Sunteti interesat sa aflati mai multe informatii?

Contactati-ne folosind formularul de mai jos, iar noi o sa va ajutam sa parcurgeti toti pasii necesari pentru obtinerea finantarii
* va oferim in mod GRATUIT consultanta pentru verificarea eligibilitatii, atat a companiei, cat si a ideii de afaceri
* redactam cererea de finantare, precum si toate restul documentelor care vor compune dosarul de finantare
* va oferim asistenta pe parcursul implementarii, precum si post-implementare

Numele Societatii (obligatoriu)

Cod Unic de Inregistrare (obligatoriu)

Localitate

Persoana de contact (obligatoriu)

Telefon (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

DE CE SA LUCREZI CU NOI?

 • Avem experienta dovedita in scrierea si implementarea de proiecte din surse nerambursabile.
 • Va oferim consultanta GRATUITA in pentru determinarea eligibilitatii in cadrul proiectului si va calculam un punctaj estimativ in baza caruia va puteti sti cu exactitate sansele de a obtine finantarea.
 • Acoperire nationala – scriem si implementam proiecte in toata tara.
 • Avem in portofoliu zeci de clienti multumiti, de la start-up-uri la Intreprinderi mari.

Related Posts

Leave a reply

Urmariti-ne

Urmariti-ne si pe principalele retele sociale