200.000 EURO nerambursabili pentru microintreprinderi din mediul urban

Micile afaceri din mediul urban pot beneficia de un ajutor nerambursabil de pana la 200.000 EURO, in cadrul unei linii de finantare destinata microintreprinderilor, prin Programul Operational Regional. Conform Ghidului solicitantului, pot fi depuse cereri de finantare inceand cu data de 27.07.2016, ora 12:00, pana la data de 27.01.2017, ora 12:00, insa perioada poate fi redusa in cazul in care bugetul apelului este consumat mai devreme.    Cine poate beneficia de finantarea nerambursabila? Societatile incadrate in categoria microintrointreprinderilor (cu mai putin de 10 angajati, cu o cifra de afaceri sau active totale de pana in 2 milioane EURO) Solicitantul trebuie sa fi fost infiintat de minim 1 an fiscal integral (cel mai tarziu la 5 ianuarie 2015) si sa fi inregistrat profit din exploatare...

Micile afaceri din mediul urban pot beneficia de un ajutor nerambursabil de pana la 200.000 EURO, in cadrul unei linii de finantare destinata microintreprinderilor, prin Programul Operational Regional. Conform Ghidului solicitantului, pot fi depuse cereri de finantare inceand cu data de 27.07.2016, ora 12:00, pana la data de 27.01.2017, ora 12:00, insa perioada poate fi redusa in cazul in care bugetul apelului este consumat mai devreme. 

 

Cine poate beneficia de finantarea nerambursabila?

 • Societatile incadrate in categoria microintrointreprinderilor (cu mai putin de 10 angajati, cu o cifra de afaceri sau active totale de pana in 2 milioane EURO)
 • Solicitantul trebuie sa fi fost infiintat de minim 1 an fiscal integral (cel mai tarziu la 5 ianuarie 2015) si sa fi inregistrat profit din exploatare (>0 lei)
 • Solicitantul trebuie sa aiba minim 1 angajat cu norma intreaga la data inregistrarii online a proiectului si/sau minim 1 angajat cu norma intreaga in anul fiscal anterior inscrierii proiectului, respectiv anul 2015.
 • Solicitantul trebuie sa isi desfasoare activitatea in mediul urban, intr-una dintre regiunile: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest, Centru. Nu sunt eligibile investitiile in zona de dezvoltare Bucuresti – Ilfov, sau in zonele acoperite de ITI Delta Dunarii (Tulcea, Măcin, Isaccea, Sulina, Babadag). O societate care isi desfasoara activitatea intr-una dintre regiunile excluse poate fi eligibila, doar in cazul deschiderii unui sediu secundar/punct de lucru si a desfasurarii activitatii intr-una din zonele eligibile.
 • Societatile ce deruleaza activitate intr-unul dintre domeniile eligibile ( Descarca lista codurilor CAEN eligibile!). In conditiile in care proiectul vizeaza o activitate noua, codul CAEN aferent activitatii trebuie sa fie autorizat pana la inscrierea online a proiectului.
 • Beneficiarul trebuie sa detina dreptul de proprietate/folosinta asupra locatiei in care se va implementa proiectul. 

Cati bani pot obtine?

Valoarea maxima a ajutorului financiar nerambursabil este de 200.000 EURO, echivalent în lei la cursul de schimb InforEuro valabil la data lansării apelului de proiecte.

 

Care este contributia proprie pentru proiect?

Contributia proprie este de minimum 10% din valoarea eligibila a proiectului, insa, pentru obtinerea unui punctaj suplimentar, aceasta este recomandat sa fie de 20%.

 

Care este bugetul apelului?

Alocarea prezentului apel de proiecte este de 234,12 milioane euro. Această alocare este detaliată pe regiunile de dezvoltare regională astfel:

 • Nord Est – 40.99 mil EURO
 • Sud Est – 34,79 mil EURO
 • Sud Muntenia – 36,85 mil EURO
 • Sud Vest Oltenia – 28,02 mil EURO
 • Vest – 27,56 mil EURO
 • Nord Vest – 33,55 mil EURO
 • Centru – 32,36 mil EURO

 

Pentru ce tip de cheltuieli se acorda ajutorul nerambursabil?

 • Investiții în active corporale
  • lucrări de construire/ extindere/ modernizare a spaţiilor de producţie/ prestare de servicii ale microîntreprinderilor, inclusiv a utilităţilor generale aferente (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze naturale, agent termic, energie electrică, PSI);
  • achiziţionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotică, de natura mijloacelor fixe, respectiv care se regăsesc în Subgrupa 2.1. „Echipamente tehnologice (masini, utilaje și instalatii de lucru)”, Subgrupa 2.2. „Aparate și instalatii de masurare, control și reglare”, Clasa 2.3.6. ”Utilaje şi instalaţii de transportat şi ridicat”, sau Grupa 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane și materiale și alte active corporale” din Hotărârea Guvernului nr. 2139/ 2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea și duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, cu modificările şi completările ulterioare.
  • achiziţionarea de instalaţii/ echipamente specifice în scopul obţinerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse regenerabile (alternative) de energie pentru eficientizarea activităţilor pentru care a solicitat finanţare, în limita a 15% din valoarea eligibilă a proiectului. Surse regenerabile (alternative) de energie: energia solară (utilizată la producerea de căldură sau la furnizarea de energie electrică prin sisteme fotovoltaice); energia eoliană; hidroenergia; biomasa (biodiesel, bioetanol, biogaz); energia geotermală.
 • Investiții în active necorporale: brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare
 • Investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line a serviciilor/ produselor proprii ale solicitantului.

Taxa pe valoarea adăugată nedeductibilă aferentă cheltuielilor eligibile este eligibilă.

Nu sunt eligibile proiectele care includ doar investiții pentru achizitionarea de instalatii/echipamente pentru obtinerea unei economii de energie, realizarea de instrumente de comercializare online, și/sau realizarea de lucrări de construcție care nu se supun autorizării, conform legii.

 

 

Cand pot fi inscrise proiectele?

Data de la care pot fi depuse cereri de finanțare: 27.07.2016, ora 12:00
Data până la care pot fi depuse cereri de finanțare: 27.01.2017, ora 12:00
Perioada de de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.

 

Ce trebuie sa fac pentru a obtine finantarea?

 1. Descarca prezentarea liniei de finantare! pentru a afla, pe larg conditiile de accesare a finantarii
 2. Descarca lista codurilor CAEN eligibile! Nu toate activitatile intra la finantare, doar cele incluse in anexa.
 3. Contacteaza-ne! Dupa ce ati parcurs documentatia si considerati ca v-ati incadra in categoria beneficiarilor eligibili, contactati-ne! Vom intocmi intreaga documentatie necesara pentru obtinerea finantarii, iar dupa semnarea contractului de finantare va vom ajuta in implementarea proiectul!

De ce sa lucrezi cu noi?

 • Avem experienta dovedita in scrierea si implementarea de proiecte din surse nerambursabile.
 • Va oferim consultanta GRATUITA in pentru determinarea eligibilitatii in cadrul proiectului si va calculam un punctaj estimativ in baza caruia va puteti sti cu exactitate sansele de a obtine finantarea.
 • Acoperire nationala – scriem si implementam proiecte in toata tara.
 • Avem in portofoliu zeci de clienti multumiti, de la start-up-uri la Intreprinderi mari.

 

Va stam la dispozitie pentru detalii suplimentare!

Andreea Kohalmi
General Manager
SC Commonwealth Consulting SRL
Phoenicia Business Center
Str. Turturelelor nr 11a, et. 7, modul 3, Sector 3, Bucuresti
Tel/fax: 031.4370965
Mobil: 0741404176

 

[/vc_column][/vc_row]

[/vc_column][/vc_row]

[/vc_column][/vc_row]

[/vc_column][/vc_row]

Related Posts

9 COMMENTS

 1. FONTU GHEORGHE
  July 05, 2016 10:19 Reply

  Asi dori si eu sa fac un proiect pe o polantatie de zmeur

  • Andreea Szabo
   July 22, 2016 01:34 Reply

   In cazul de fata putem discuta de mai multe posibilitati de finantare. V-as ruga sa imi trimiteti un mail la adresa andreea@commonwealth.ro, cu mai multe detalii si preferabil si un numar de telefon si discutam mai in detaliu.

 2. paiu florin
  July 05, 2016 21:34 Reply

  Buna ziua as dori sa intru direct in subiect, ma intereseaza un proiect pt infiintarea unei firme Foto- Video, si as dori informatii din partea Dumneavoastra in legatura cu posibilitatea accesarii plus partea mea din proiect si comisionul firmei Dumneavoastra pt proiect. O zi frumoasa!

  • Andreea Szabo
   July 22, 2016 01:37 Reply

   Buna ziua! Linia aceasta de finantare in mod cert nu este pentru start-up-uri, insa exista fonduri guvernamentale sau infiintarea acesteia in mediul rural. Ati putea va rog sa imi dati un mail la adresa andreea@commonwealth.ro cu mai multe detali isi un numar de telefon si identificam solutia potrivita.

 3. July 15, 2016 18:07 Reply

  buna ziua,

  sunte un start up din bucuresti si ne intereseaza servicii de consultanta pentru fonduri pe care le-am putea accesa. care este procedura?

  multumesc
  radu daniel
  0746.164.122

 4. Nitu Daniel
  August 06, 2016 15:49 Reply

  Buna ziua sunt din buzau mai exact com tisau si as fii interesat de fonduri pt construirea unei pensiuni cam ce sanse as avea pentru a obtine si care sunt conditiile

  • Andreea Szabo
   August 06, 2016 17:03 Reply

   Buna ziua! Activitatea este eligibila, atat in cadrul acestei linii de finantare, cat si in cadrul altora similare. Ati putea sa imi dati un mail la adresa andreea@commonwealth.ro cu un nr de telefon de contact si discutam mai mult mai apoi.

 5. cristi
  August 17, 2016 13:02 Reply

  Buna ziua,
  Ma intereseaza un proiect pentru construirea unei hale de productie si echipare cu utilaje productie publicitara.
  Detin teren intravilan in Focsani,unde vreau sa desfasor activitatea

 6. Petris Viorica Silvia
  August 24, 2016 15:14 Reply

  Va rog să-mi spuneți dacă cu un srl-d in transport intern si international cu mașina proprie înființat în ianuarie 2015 cu activitate de atunci si pana in prezent putem obține fonduri și în ce circumstanțe.Multumesc!

Leave a reply