Start-up nation update!

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a facut publice astazi, 22.05.2017, normele schemei de ajutor de minimis ale programului Start Up Nation modificate in urma aprobarii amendamentelor la proiectul Legii de aprobare a OUG nr. 10/2017, Lista codurilor CAEN eligibile in cadrul schemei precum si modelul de plan de afaceri.  De asemenea, se doreste ca inceperea inscrierilor sa se realizeze in termen de maxim 2 saptamani. Principalele modificari vizeaza: Au fost adaugate noi tipuri de mijloace de transport eligibile: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, ATV-uri, rulote cu sau fără motor, elevatoare, încărcătoare, remorci și semiremorci, platforme, izoterme și frigorifice, doc plutitor, șalupe maritime pentru călători, ambarcaţii fluviale de agrement, aparate de zbor, autoutilitare și autovehicule cu destinație specială,...

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a facut publice astazi, 22.05.2017, normele schemei de ajutor de minimis ale programului Start Up Nation modificate in urma aprobarii amendamentelor la proiectul Legii de aprobare a OUG nr. 10/2017, Lista codurilor CAEN eligibile in cadrul schemei precum si modelul de plan de afaceri. 

De asemenea, se doreste ca inceperea inscrierilor sa se realizeze in termen de maxim 2 saptamani.

Principalele modificari vizeaza:

 • Au fost adaugate noi tipuri de mijloace de transport eligibile: autoturisme, autobuze, microbuze, biciclete, mopede, motociclete, kart-uri, ATV-uri, rulote cu sau fără motor, elevatoare, încărcătoare, remorci și semiremorci, platforme, izoterme și frigorifice, doc plutitor, șalupe maritime pentru călători, ambarcaţii fluviale de agrement, aparate de zbor, autoutilitare și autovehicule cu destinație specială, cu excepţia vehiculelor simbol G, conform Ordinului MLPTL 211/2003 cu modificările şi completările ulterioare. Autoturismele sunt, in continuare limitate la valoarea de 36.000 lei + TVA, si la 1 singur autoturism/beneficiar.
 • Au fost explicitate tipurile de cheltuieli cu utilitati eligibile prin program: energie electrica, gaze, salubritate, abonament telefon si internet
 • S-a explicitat faptul ca, toate cheltuielile cu chiriile, salariile si utilitatile, nu vor putea fi decontate decat prin cerere de rambursare (nu cerere de plata).
 • Prin absolvent dupa anul 2012 se intelege absolvent incepand cu 1.01.2013 cu diploma(adeverinta) sau certificat de absolvire pentru studii conform legii educatiei.
 • Furnizorii din cadrul programului trebuie sa faca dovada faptului ca au dreptul de a desfasura activitatea care face obiectul contractului de prestari servicii sau furnizare – au codul CAEN activat.
 • Prin program, beneficiarii care doresc sa apeleze la mecanismul de rambursare, pot apela la un credit punte acordat de catre o banca partenera, ce va fi nominalizata in viitorul imediat apropiat.
 • Procentul aferent tehnologiei inovative (cu o vechime a tehnologiei de maxim 3 ani) a fost redus la 25% pentru punctaj.
 • Obiectele de inventar (cu o valoare de sub 2.500 lei plus TVA) vor fi luate in calculul de 50% pentru echipamente tehnologice.
 • Planul de afaceri a fost usor simplificat fata de versiunea initiala
 • Nu sunteti obligati sa nominalizati locatia de implementare a proiectului la momentul inscrierii online, ci trebuie mentionata doar localitatea.
 • Codul CAEN pentru care solicitati finantare trebuie autorizat maxim pana la depunerea primului decont, iar locurile de munca trebuie create maxim pana la ultimul decont.
 • La prima cerere de plată/rambursare, beneficiarul este obligat să deconteze integral activele corporale și software-ul necesar desfășurării activității.
 • Comisionul de garantare aferent anului acordării garanției, datorat Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici și Mijlocii S.A.- IFN (FNGCIMM) în cazul garanțiilor acordate pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de investiții acceptate în cadrul programului, pentru solicitanții care utilizează credit pentru implementarea proiectului

Descarca procedura actualizata

Descarca prezentarea actualizata

Descarca necesarul de documente si informatii

Esti interesat de program? Completeaza formularul si te sunam noi!

[/vc_column][/vc_row]

Related Posts

Leave a reply